Gengszterkorzó (Boardwalk Empire)
színes, magyarul beszélő, amerikai filmsorozat, 2009

A film ismertetése:
A könnyű pénz szagára összegyűlnek Amerika gengsztervilágának nagyágyúi, köztük Arnold Rothstein, Lucky Luciano és Al Capone, akik mind az illegális alkoholterjesztésből akarnak meggazdagodni, az érdekellentétek pedig csakhamar bandaháborúkhoz vezetnek.

Gengszterkorzó - 1. évad 1.részAz aktuális rész ismertetője:
Amerika, a múlt század tízes éveinek a végén. A New Jersey partjainál fekvő üdülőhely, Atlantic City "a világ játszótere", ahol gyakorlatilag nincsenek szabályok. Hatalmas szállodák sorakoznak a tengerparti sétányon, a szórakozóhelyek a Broadway-jel vetekednek. Néhány dollárból az ember úgy szórakozhat, mint egy király - legálisan vagy illegálisan. A város ura Enoch "Nucky" Thompson, politikus és gengszter egy személyben, akinek kapóra jön a szesztilalom bevezetése. A város ugyanis stratégiai ponton fekszik, itt keresztezik egymást a csempészútvonalak.

 

http://users2.ml.mindenkilapja.hu/users/bigbomm/uploads/elvalasztovonal-1.png2.rész


Az aktuális rész ismertetője:
Nagy tömeg gyűlik össze Chicagóban Big Jim Colosimo temetésére. A riporterek Johnny Torriót faggatják, hogy van-e köze a gyilkossághoz. Nuckyt váratlanul meglátogatja Van Alden ügynök, aki kételkedik abban, hogy Hans Schroeder részt vett a lövöldözésben. Nucky azt javasolja, hogy beszéljen a fivérével, a seriff Elivel. Jimmy megkésett karácsonyi ajándékokkal árasztja el Tommyt és Angelát. Margaret még mindig kórházban van, képtelen elhinni, hogy Hans gyilkolt volna. Al Capone összever egy újságírót, aki Torrio szerepét firtatja a Colosimo-gyilkosságban. Miután Margaret hazatér, Van Alden ügynök felkeresi a nőt.

http://users2.ml.mindenkilapja.hu/users/bigbomm/uploads/elvalasztovonal-1.png

 


3.rész


Az aktuális rész ismertetője:
A lövöldözés túlélőjét egy pennsylvaniai kórházba viszik. Nucky bosszankodik, hogy Jimmy életben hagyott egy szemtanút. Utasítja a fivérét, hogy rendezze le az ügyet. Eli megpróbálja megölni a férfit, ám felbukkan Van Alden ügynök. Nucky egy hajórakomány whiskyt szállít Chalky White-nak. A nézeteltérésüket végül sikerül rendezniük. Margaret a szomszédasszonyával beszélget, amikor annak lánya az elvetélt babájáról kérdezi. Mindenki meglepetésére Neary állásajánlattal kopogtat Margaret ajtaján. Lucky Lucianót nemi betegséggel kezelik New Yorkban. Margaret munkára jelentkezik a ruhaüzletben. Megtudja, hogy az elődjét miatta rúgták ki.


http://users2.ml.mindenkilapja.hu/users/bigbomm/uploads/elvalasztovonal-1.png4.részAz aktuális rész ismertetője:
Al Capone a bordélyházban találja Jimmyt egy fiatal prostival, Pearllel. Atlantic Cityben Nucky a közelgő születésnapi partijára készül, ahová két vezető politikust is várnak vendégként, hogy lepénzeljék őket. Pearl elmondja Jimmynek, hogy színésznő szeretne lenni. Nucky felkeresi Elit, hogy megbeszéljék, hogyan rendezzék el Chalky sofőrjének az ügyét. Eli szerint Chalky neki köszönheti a sikereit. Lucky Luciano Jimmyt keresi, de Gillianba botlik, aki nem akarja elárulni neki a férfi hollétét. Lucianót felizgatja a nő, ezért követi, és megnézi az alakítását a színházban. Jimmy és Capone megrendszabályozza az egyik kocsma tulajdonosát.

http://users2.ml.mindenkilapja.hu/users/bigbomm/uploads/elvalasztovonal-1.png5.részAz aktuális rész ismertetője:
Margaret felfedezi a háza mögötti garázsba rejtett söröshordókat. Nucky és Eli a Szent Patrik napot megelőző kelta vacsoráról beszélgetnek a Ritzben. Eli elpanaszolja, hogy a szálloda személyzete nem tanúsít kellő figyelmet iránta. Végül felveti, hogy a vacsorán tartsanak választási agitációt a vendégeknek. Később Eli felkészülését Margaret érkezése szakítja félbe. A bokszcsarnok öltözőjében az emberek az alacsony bér miatt zúgolódnak, a kelta vacsorára koboldnak kell öltözniük. Carl Heely felajánlja, hogy beszél Nuckyval a fizetésemelésről. Johnny Torrio találkozik Jimmyvel.

http://users2.ml.mindenkilapja.hu/users/bigbomm/uploads/elvalasztovonal-1.png6.rész
Az aktuális rész ismertetője:

Ward Boss O'Neill sikeres "záróvizsgát" tesz, amikor a D'Alessio testvérek közül kettőt elkap a parti sétányon, és elszedi a pénzüket. Lucy hevesen szeretkezik Nuckyval. A férfi azonban dühös lesz, amikor megkarmolja. Margaret tanácsért fordul Mrs. McGarryhez, egy férfi ugyanis ajánlatot tett neki. Mrs. McGarry szerint a nők akkor lesznek szabadok, ha választójoguk lesz. Az asszony egy születésszabályozásról szóló kiadványt ad Margaretnek. Lucky és Gillian szeretkeznek, a férfi áradozik a nőről. Beszélgetésüket Rothstein hívása s zakítja félbe. O'Neill Elivel és Nuckyval próbál magyarázatot találni arra, ki nyúlta le Nucky heti bevételét.